<
>

'Van Gaal voor derde keer bondscoach Nederlands elftal'

Louis van Gaal gaat voor de derde keer in zijn carrière aan de slag als bondscoach van het Nederlands elftal, meldt De Telegraaf. De KNVB heeft Van Gaal aangesteld tot en met WK van 2022.

Na het vertrek van Frank de Boer ging de KNVB op zoek naar een trainer met hetzelfde ‘aura’ als Ronald Koeman, zoals directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma zei in zijn zoektocht. Veel namen werden genoemd, maar er bleef maar één geschikte naam over, die van Louis van Gaal. De 69-jarige Amsterdammer werd gepasseerd bij de vorige zoektocht toen De Boer werd aangesteld. Nu is de KNVB toch weer bij Van Gaal uitgekomen.

Van Gaal kiest voor een bekende staf. Frans Hoek wordt opnieuw de keeperstrainer. Van Gaal kiest ook opnieuw voor Danny Blind als zijn rechterhand, die ook in zijn vorige termijn fungeerde als assistent. Henk Fraser is de tweede assistent van Van Gaal. Hij gaat zijn werkzaamheden bij Oranje combineren met het hooftrainerschap bij Sparta.

Na het EK van 2000 werd Van Gaal aangesteld als opvolger van Frank Rijkaard. In 2012 volgde hij Bert van Marwijk op en werd hij derde op het WK van 2014 met Oranje.