<
>

Van Gaal benadert Fraser voor assistentrol bij Oranje

Pro Shots

Louis van Gaal zou naast Danny Blind Sparta-trainer Henk Fraser beogen als zijn nieuwe assistent bij het Nederlands elftal. Henk van Stee, technisch directeur van Sparta, bevestigt dat er contact is gelegd. "Maar het is nog in de aftastende fase", laat hij optekenen in het AD.

Het begint er steeds meer op te lijken dat Van Gaal aan zijn derde periode gaat beginnen als bondscoach. Blind zou daarbij zijn eerste assistent worden en Fraser tweede, zodat hij die functie kan combineren met het hoofdcoachschap in Spangen. Fraser kende als trainer succes bij ADO en Vitesse en zette vorig seizoen de beste prestatie met Sparta neer in 25 jaar door achtste te worden in de competitie.

De 6-voudig international zou naast een vracht aan ervaring er ook voor zorgen dat alle culturen binnen het team vertegenwoordigd zijn. Fraser verlengde vorige maand zijn contract in Rotterdam-West bij de club waar hij een paar seizoenen samenspeelde met Van Gaal en Blind.

Tegenover De Telegraaf bevestigt Fraser dat hij in beeld is. "Het zit in de aftastfase. En volgens mij pas ik in het profiel, als gekleurde trainer. Of dat vreemd klinkt? Ach, iedereen weet dat ik totaal niet in dat soort termen denk. Het zal een combinatie zijn van factoren." Fraser zou naast de rol van assistent ook graag hoofdtrainer blijven van Sparta. "Ja, dat zou voor mij eigenljk wel het ideaalplaatje zijn als ik het voor het zeggen zou hebben. Los van alle belangen of zaken, die ik zou kunnen aanhalen. Ik heb het onwijs goed naar mijn zin bij Sparta. Maar alles wat ik nu zeg, is voorlopig voor mijn beurt spreken."