<
>

"Galatasaray is absoluut geen sterrenensemble"

PSV neemt het woensdagavond in het eigen Philips Stadion op tegen Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League. Tegen de Turkse topploeg moet de eerste horde worden genomen om de groepsfase van het miljardenbal te bereiken.

Yordi Yamali, kenner van het Turkse voetbal en fan van Galatasaray ziet dat de Turken een slechte voorbereiding beleven. "Dat gaat ze parten spelen tegen PSV. Er zijn geen inkomende transfers, voorlopig alleen maar uitgaande transfers en er zijn oefenwedstrijden die niet door zijn gegaan vanwege PCR-moeilijkheden in Griekenland. Dus er zijn en weinig oefenwedstrijden gespeeld en er is heel weinig aanvulling aan de selectie."

De ploeg uit Istanbul kent daarnaast ook personele problemen. Twee spelers zijn positief getest en missen sowieso de eerste wedstrijd in Eindhoven. Nordin Amrabat, die voor beide ploegen speelde, ziet alsnog een sterk elftal. "Het is een ploeg met veel ervaring, veel spelers van naam, veel kwalitatief goede spelers. Ik vind de aanval heel sterk met twee sterke spitsen. Ook achterin is sterk bezet en met Muslera hebben ze een topkeeper waar ik zelf nog mee gespeeld heb. Ze missen wat kwaliteit op het middenveld: daar mist creativiteit."

Yamali is minder enthousiast over de Turkse ploeg. Hij ziet in PSV de favoriet tegen Galatasaray. "Als we heel realistisch zijn… PSV is de favoriet, zeker omdat zij vorig seizoen al met Roger Schmidt een bepaald traject zijn gestart, dat hebben ze nu gefinetuned. Ze hebben een veel betere voorbereiding gehad, die kunnen eigenlijk alleen zichzelf aankijken als deze horde niet te nemen is."

Geen heksenketel

Een week later wacht de return, die wordt afgewerkt in het stadion van Başakşehir: het Fatih Terimstadion. Opvallend, want Fetih Terim is de naam van de trainer van Galatasaray.

Yamali verwacht dan ook geen gekkenhuis volgende week. "Ik weet niet wat de allerlaatste nieuwsfeiten zijn van hoeveel mensen er in het stadion kunnen. Volgens mij doet Turkije het helemaal niet zo goed op de coronakaart ook. Ik verwacht ook absoluut geen heksenketel."

Voor Galatasaray is het jammerlijk dat er niet in het eigen stadion gespeeld kan worden, zo weet ook oud-speler Amrabat. "De sfeer bij Galatasaray op Champions League-avonden vergeet ik nooit. Van overal waar ik gespeeld heb is dat beste sfeer ooit. Ik heb er twee seizoen Champions League gespeeld en krijg er nog kippenvel van."