<
>

N.E.C. versterkt zich met Spaanse verdediger Márquez

Broer van den Boom/N.E.C.

N.E.C. heeft de Spaanse verdediger Iván Márquez voor twee seizoenen vastgelegd. De 27-jarige mandekker komt over van het Poolse Cracovia en sluit per direct aan bij de Nijmeegse selectie.

De promovendus moest op zoek naar een vervanger voor Rens van Eijden. De ervaren kracht scheurde op de tweede training van de voorbereiding zijn kruisband af. Van Eijden wacht een revaldatietraject van zes tot negen maanden. Met Márquez heeft N.E.C. de vrijgekomen positie weer ingevuld. Afgelopen seizoen kwam hij zeventien keer in actie namens Cracovia.

Technisch manager Ted van Leeuwen is blij met de komst van rechtsbenige verdediger. “Het wegvallen van Rens van Eijden was een zware slag voor N.E.C. We hebben gezocht naar een vergelijkbaar profiel en denken dat in Iván Márquez gevonden te hebben. Ook Iván is kopsterk, duelkrachtig, goed aan de bal, een persoonlijkheid met leiderschapskwaliteiten. Iván was erg gemotiveerd naar N.E.C. te komen en heeft zich kosten noch moeite gespaard zijn contract in Polen te ontbinden. Uiteraard zijn we erg blij met zijn beslissing voor N.E.C.", aldus Van Leeuwen.

Márquez verheugt zich op het spelen in de Eredivisie, waar over het algemeen verzorgd voetbal wordt gespeeld. "Het voelt goed om bij N.E.C. te tekenen. Ik kreeg tijdens de gesprekken direct mee dat N.E.C. een warme club is met een fanatieke achterban. Nederlandse clubs willen voetballen en dat is iets wat me erg aanspreekt. Ik kan niet wachten om te beginnen en mijn teamgenoten te leren kennen."