<
>

Berghuis: "Ik heb een weloverwogen keuze gemaakt"

Met de ondertekening van zijn contract en het succesvol doorstaan van de medische keuring is de veelbesproken transfer van Steven Berghuis naar Ajax afgerond. Berghuis is zich bewust van de sentimenten, maar zegt een weloverwogen keuze te hebben gemaakt.

Het sportieve plaatje in Amsterdam gaf voor de 29-jarige aanvaller de doorslag. Berghuis gaat weer in de Champions League spelen. Een podium waarop hij zich verder kan ontwikkelen. "Toen Ajax concreet werd ik ging erover nadenken. Ik kwam tot de conclusie dat dit voor mij een goede stap zou zijn om een betere speler te worden en samen met de club en teamgenoten de ambities waar te maken. Die passen ook bij mijn eigen ambities. Ik ging daar steeds beter over nadenken en kwam tot de conclusie dat ik daarvoor wil gaan", zegt Berghuis in gesprek met het clubkanaal.

Ajax polste Berghuis toen hij met Oranje actief was op het EK. Hij probeerde de interesse naar de achtergrond te drukken, maar dat lukte - mede door de aanwezige Ajacieden in de Oranje-selectie - niet helemaal. "Ik wilde het eigenlijk parkeren, maar die jongens herinnerden mij er toch iedere dag wel even aan. Dat gaf ook een goed gevoel. Dat de club en directie erachter staan, maar ook mijn nieuwe teamgenoten."

De emoties die er loskomen bij zo'n transfer hebben Berghuis niet op andere gedachten gebracht. "Ik heb niet getwijfeld. Ik heb een weloverwogen keuze gemaakt. Met de mensen om mij heen die het hele traject van kleins af aan mee hebben gemaakt heb ik hier goed over gesproken. Het is niet zomaar een stap, maar ik sta er wel heel erg achter en het is ook een heel mooie uitdaging. Zo wil ik er ook naar blijven kijken", licht hij zijn keuze toe.

"Uiteindelijk wil je je meten met de allerbesten en dat podium ligt hier. De Champions League is iets waar je als voetballer alleen maar beter van wordt. Ik hoop ook in die competitie met Ajax mooie dingen te laten zien", aldus Berghuis.