<
>

Celtic of Midtjylland volgende tegenstander PSV in CL

Pro Shots

Als PSV van Galatasaray wint in de tweede voorronde van de Champions League, dan wacht óf Celtic óf FC Midtjylland in de volgende ronde. Dat werd zojuist bekend gemaakt tijdens de loting. Als PSV verliest van de Turken, wacht het Schotse St Johnstone FC in de derde voorronde van de Europa League.

Aanstaande woensdag speelt PSV thuis tegen Galatasaray, een week later gaan de Eindhovenaren naar Turkije voor de return. De winnaar daarvan stroomt door naar de derde voorronde van het miljardenbal. Daarin wacht dus óf Celtic óf FC Midtjylland.

Celtic werd afgelopen seizoen tweede in Schotland. Rangers doorbrak de hegemonie van Celtic, door voor het eerst sinds 2012 kampioen van Schotland te worden.

FC Midtjylland werd tweede in Denemarken, de club eindigde slechts één punt achter Brøndby IF. Vorig jaar speelde Midtjylland in de groepsfase van de Champions League nog tegen Ajax. In Denemarken wonnen de Amsterdammers toen met 2-1 en in eigen huis met 3-1. Overigens is de competitie al begonnen in Denemarken. Midtjylland verloor de eerste wedstrijd verrassend genoeg in eigen huis met 2-1 van Odense BK.

Celtic speelt dinsdag thuis tegen Midtjylland, volgende week woensdag is de return in Denemarken.

Mocht PSV afrekenen met Galatasaray wordt de eerste wedstrijd van de derde ronde gespeeld op 3 of 4 augustus. De return is op 10 augustus.