<
>

Slot start in De Kuip met zege op Bremen

Feyenoord heeft het oefenduel met Werder Bremen winnend afgesloten. Met een 2-1 overwinning presenteerde het vernieuwde Feyenoord zich aan het thuispubliek en gaat met een goed gevoel richting Kososvo, waar donderdag de ontmoeting met FC Drita in de voorronde van de Conference League wacht.

Een deel van Het Legioen, er waren 10.000 toeschouwers welkom in De Kuip, maakte voor het eerst kennis met het Feyenoord van Arne Slot. De coach predikt aanvallend voetbal en dat was terug te zien in het oefenduel met Werder Bremen, dat vanaf komend seizoen in de 2. Bundesliga speelt. De nieuwe nummer negen van Feyenoord, Alireza Jahanbakhsh, keek toe vanaf de tribune.

Slot begon met zijn sterkst mogelijke elf. Leroy Fer mag dit seizoen richten op de plek naast Marcos Senesi in het centrum van de verdediging. Nieuweling Marcus Holmgren Pedersen presenteerde zich als een back die graag de aanval zoekt. Op het middenveld was een plek ingeruimd voor Guus Til, die deze zomer overkwam van Spartak Moskou. Orkun Kökcü droeg voor het eerst het rugnummer tien dat hij overnam van de naar Ajax vertrokken Steven Berghuis.

Het energieke Feyenoord kwam al in de zesde minuut op voorsprong. Senesi bediende de diepgaande Jens Toornstra op maat. Al glijdend prikte Toornstra de bal achter de Griekse doelman Stefanos Kapino. Bryan Linssen was dicht bij een doelpunt na een vlotte combinatie met Til. De bekeken inzet met de buitenkant van de rechtervoet belandde op de lat. Een slordigheid van Fer leidde kort na de drinkpauze de 1-1 van Werder Bremen in. Josh Sargent was het eindstation van een snelle uitbraak.

Na een uur spelen kwam Feyenoord opnieuw op voorsprong. Een fraai opgezette combinatie in het strafschopgebied tussen Tyrell Malacia en opnieuw Til werd gedwarsboomd door de Werder-defensie. Scheidsrechter Dennis Higler wees na de stip. Kökcü schoot de strafschop onberispelijk binnen: 2-1. Feyenoord bleef de bovenliggende partij in het restant van het duel. Door wisselingen aan beide kanten zakte het spelniveau, maar kwam de voorsprong niet meer in gevaar. Zodoende kent Slot een goede start in De Kuip.

Een smetje op de zege was het uitvallen van Luis Sinisterra, die met een ogenschijnlijk zware blessure naar de kant ging. Komende donderdag speelt Feyenoord het eerste duel van het tweeluik met FC Drita in de voorronde van de Conference League. Het duel wordt LIVE uitgezonden op ESPN.