<
>

Heerenveen vervangt RB Leipzig in Future of Football Cup

ANP Foto

Het beloftenteam van RB Leipzig heeft zich teruggetrokken uit de Future of Football Cup. De Duitse ploeg had een aantal blessures in het team en heeft daarom besloten niet meer mee te doen aan het jeugdtoernooi, waarin nieuwe spelregels centraal staan. De beloften van Heerenveen zullen de vrijgekomen plaats innemen.

Het toernooi begon donderdag met Jong AZ - Jong RB Leipzig, gevolgd door een duel tussen PSV onder 18 en Jong Club Brugge. AZ had geen kind aan Leipzig en won met maar liefst 6-0 van de Duitsers. Bij PSV vielen er ook veel doelpunten, want de Eindhovenaren versloegen Club Brugge met 3-4.

Nieuwe spelregels

De Future of Football Cup is een beloftentoernooi dat in het teken staat van snelle, energieke wedstrijden en dit gebeurt met vijf nieuwe spelregels. Zo is ingooien omgetoverd tot intrappen, mag er bij een vrije trap ook ingedribbeld worden, mogen coaches onbeperkt wisselen, levert een gele kaart een straf van vijf minuten op en spelen de teams wedstrijden van twee keer dertig minuten met zuivere speeltijd. Door de regels aan te passen wordt gekeken wat dit qua intensiteit doet met spelers en qua aantrekkelijkheid voor toeschouwers.

Red Bull Nederland is partner van het toernooi, samen met ESPN. Wij gaan op innovatieve wijze testen doen om de fans dichter bij de actie te brengen. Zo zijn er tijdens de wedstrijd interviews met coach en wisselspelers en biedt een speciale ‘player cam’ een extra inkijkje in de voorbereiding op de wedstrijd.

Volgende wedstrijden

Het toernooi wordt op zondag hervat met twee wedstrijden. Om 11.00 uur nemen Club Brugge en AZ het tegen elkaar op en om 15.00 uur speelt Heerenveen zijn eerste duel tegen PSV.

De Future of Football Cup is zondag te volgen via de kanalen van ESPN.