<
>

Promotie geen harde eis voor De Graaf bij NAC: "Ik leg mezelf die druk wél op"

Edwin de Graaf heeft bij NAC Breda nog niet de opdracht meegekregen om direct te promoveren. De opvolger van de vertrokken Maurice Steijn zegt tegenover ESPN: "Die doelstelling is nog niet uitgesproken, dat ligt ook een beetje aan de spelers die nog gaan komen en hoe breed de selectie wordt."

De Graaf, die tussen 2006 tot en met 2010 in Breda speelde, heeft met het technisch hart gezegd eerst vooral hard te gaan werken. "Na een aantal wedstrijd gaan we kijken waar we staan en wat onze doelstelling gaat worden." Het lijkt dat De Graaf dus geen druk hoeft te voelen. "Vanuit de club zeker niet, maar ik leg mezelf wél de druk op om het hoogst haalbare te halen met deze groep."

Contact met Steijn
De Graaf, die door Maurice Steijn als assistent naar NAC werd gehaald, behaalde vorige maand pas zijn hoogste trainersdiploma. Een prima timing zou je kunnen zeggen na het veelbesproken vertrek van Steijn."Zo'n vertrek wens je niemand toe. Het is heel onrustig geweest. Het is een pijnlijke situatie."

Om de situatie uit te leggen toen De Graaf werd gevraagd als hoofdtrainer van NAC zocht hij contact met zijn voorganger."Ik heb gevraagd hoe hij (Steijn, red.) erin stond, hij was ook de eerste die zei: 'dit moet je doen'. Het is wel belangrijk dat zo'n iemand die jou naar de club gehaald heeft, achter deze beslissing staat."

Op 8 augustus begint voor NAC het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo.