<
>

Done deal: Tadic tot 2024 bij Ajax

Het hing al even in de lucht, maar vandaag ging de kogel door de kerk. Dusan Tadic heeft zijn contract verlengd bij Ajax.

De aanvoerder van de Amsterdammers ligt nu tot 2024 vast. Dat is een jaar langer dan zijn vorige verbintenis, die liep tot 2023. Bovendien is in het contract opgenomen dat Tadic na zijn loopbaan als speler als werknemer van Ajax aan de slag gaat. Dit kan betekenen dat de Serviër onderdeel uit gaat maken van de trainersstaf.

"Ik ben heel blij", vertelt Tadic op de clubwebbsite. "Ajax is mijn club. Ik voel me mooi bij Ajax, Ajax is de mooiste club van Nederland. Ik ben klaar voor een nieuw succes.”

De aanvoerder gaat nog verder dan dat: “Ajax en Milan staan in de top 10 van clubs in Europa. Ajax is altijd mijn droomclub geweest. Toen ik klein was, had ik altijd shirtjes aan van Ajax. Ajax was altijd speciaal; met de historie, met legendes, met de filosofie, met ultra-aanvallend voetbal, met de jeugdacademie: Altijd alles met Ajax is speciaal.”

Keyspeler

Directeur voetbalzaken Marc Overmars: “Het is geen geheim dat Dusan een zeer belangrijke rol speelt voor het team, zowel binnen als buiten de lijnen is hij een echte leider. Het is daarom prachtig dat we hem langer aan de club kunnen verbinden. Dusan is topfit en zal de komende jaren nog van grote waarde zijn voor Ajax.”

Er werd nadrukkelijk getrokken aan de aanvoerder maar zijn vertrek was een absolute no-go voor Ajax, vertelde Ten Hag eerder. "Dat is inderdaad onbespreekbaar. Hij is ontzettend belangrijk; op het veld, maar zeker ook buiten het veld. Hij is een absolute keyspeler."

Tadic kwam in de zomer van 2018 over van Southampton. In 93 competitieduels voor Ajax produceerde de aanvaller 53 goals.