<
>

PSV kent goede generale voor voorronde CL

PSV heeft zijn laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de clash tegen Galatasaray gewonnen. In Eindhoven werd PAOK Saloniki met 1-0 verslagen. De goal kwam van de voet van Noni Madueke. Roger Schmidt startte met drie nieuwelingen in de basis: Phillipp Mwene, André Ramalho en Marco van Ginkel. Van Ginkel was de aanvoerder in de eerste helft.

De Eindhovenaren speelden vanaf het begin sterk en PAOK werd snel onder druk gezet. PSV heeft deze zomer gerichte aankopen gedaan om meer scorend vermogen vanaf het middenveld te creëren. Schmidt zal daarom ook opgetogen dat de 1-0 viel door diepgang vanaf het middenveld. De goal werd weliswaar gemaakt door buitenspeler Madueke, maar er ging een hard schot van Marco van Ginkel aan vooraf. PAOK-doelman Živko Živković kon nog wel redding brengen, maar Madueke stond klaar om de rebound binnen te tikken. PSV had nog meer kunnen scoren, maar was niet scherp in de afronding.

In de tweede helft gingen de Eindhovenaren door met degelijk voetballen en kwamen onder andere Davy Pröpper en Mohamed Ihattaren binnen de lijnen. Met name die laatste wilde zich graag in de kijker spelen. De 19-jarige Utrechter kwam vorig jaar veelvuldig in het nieuws door zijn slechte gedrag en matige vorm en wil zich nu van zijn beste kant laten zien. Hij nam het doel van PAOK een paar onder en zocht telkens zijn tegenstander op. Ibrahim Sangaré kwam nog het dichtstbij bij een goal, maar die werd wederom gekeerd door de keeper. PAOK kon ook geen vuist maken tegen de degelijke Eindhovense defensie en dus bleef het bij 1-0.

PSV heeft zo een ideale generale repetitie gehad voor volgende week. Woensdag treffen ze in eigen huis de Turkse ploeg Galatasaray in de 2e voorronde van de Champions League.