<
>

Boca Juniors niet langs Atlético Mineiro in Copa Libertadores

Boca Juniors moet flink aan de bak om de volgende ronde van de Copa Libertadores te bereiken. De zesvoudig winnaar uit Argentinië speelde dinsdagnacht in de eerste wedstrijd van de achtste finales doelpuntloos gelijk met Atlético Mineiro uit Brazilië.

De thuisploeg kreeg in Buenos Aires de meeste kansen, maar slaagde er niet in te scoren. Middenvelder Diego Gonzalez leek na een ruim half uur de enige goal van de wedstrijd te maken, maar zijn rake kopbal werd afgekeurd omdat hij daarvoor een overtreding zou hebben gemaakt.

Het tweede Argentijns-Braziliaanse onderonsje van de dag eindigde ook onbeslist. São Paulo kwam in eigen huis niet langs Racing: 1-1. Beide goals in het Estádio do Morumbi vielen voor rust. Fluminense was de enige ploeg die dinsdag wel een zege boekte. De Brazilianen wonnen op bezoek bij Cerro Porteño uit Paraguay met 0-2 en zetten daarmee een grote stap naar de volgende ronde. De eerste goal van Fluminense werd gemaakt door de veteraan Nenê, die over vijf dagen veertig jaar wordt. Hij is daarmee de oudste doelpuntenmaker van de club uit Rio in de historie van de Copa.

Vannacht worden de vijf andere achtste finales gespeeld. De Argentijnse clash tussen River Plate en Argentinos Juniors wordt vanaf 02.30 uur live uitgezonden op ESPN en ESPN 4. De returns vinden volgende week plaats.