<
>

Donnarumma: "Ik juichte niet omdat ik niet wist dat we hadden gewonnen"

ANP Foto

Gianluigi Donnarumma bleef ijzig kalm na het stoppen van de beslissende strafschop in de finaleserie tegen Engeland. Donnarumma keerde de inzet van Bukayo Saka. Het besef dat hij daarmee Italië de titel bezorgde daalde pas luttele momenten later in.

De 22-jarige doelman, die naar verwachting binnenkort wordt gepresenteerd bij Paris Saint-Germain, legt tegenover Sky Sports Italia uit waarom zijn reactie zo koeltjes was. "Na de penalty van Saka wist ik niet dat we hadden gewonnen. Ik wendde me tot de scheidsrechter om te controleren of alles in orde was, toen zag ik de teamgenoten naar me toe rennen en vanaf toen besefte ik het pas.”

Donnarumma was in de veronderstelling dat nadat teamgenoot Jorginho gemist had, het klaar was voor Italië. Hij kreeg echter daarna de ultieme kans om uit te groeien tot nationale held en greep die met beide handen aan. Gedurende het toernooi stak Donnarumma al in uitstekende vorm. Zijn beslissende redding op de inzet van Saka leverde hem de titel ‘Speler van het toernooi’ op.