<
>

Galatasaray ruziet om oefenduel in aanloop naar PSV

Ryan Donk met zijn teamgenoten Pro Shots

De Turkse club Galatasaray heeft besloten een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Griekse Olympiakos Piraeus te annuleren en naar huis terug te keren. De club beschuldigde Griekse ambtenaren van discriminatie nadat ze weigerden PCR-testen van de spelers te accepteren, zei de club.

Galatasaray beschreef het incident als "duidelijke discriminatie tegen een Turks team" en zei dat de resultaten van de PCR-tests die Galatasaray eerder had uitgevoerd, niet werden aanvaard door de Griekse ambtenaren. Die eisten dat er nieuwe tests werden uitgevoerd.

Het incident deed zich voor op een moment dat Ankara en Athene bezig zijn de banden te herstellen en na een onderbreking van vijf jaar directe onderhandelingen te hervatten. Dit in een poging om de politieke spanningen tussen beide landen over energiebronnen en zeggenschap in de Middellandse Zee te verminderen.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Cavusoglu, zei op Twitter dat de behandeling van de club in Griekenland onaanvaardbaar was en zijn ministerie zei dat hij telefonisch met zijn Griekse ambtgenoot Nikos Dendias over het incident had gesproken.

PSV speelt in de tweede voorronde van de Champions League tegen Galatasaray. De Eindhovense club speelt het eerste duel tegen de Turkse topclub thuis, op 21 juli. De return in Istanbul is een week later.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.