<
>

Italiaanse kranten spreken van een sprookje

La Gazzetta

De Italiaanse kranten komen maandag woorden te kort om hun vreugde over het behalen van de Europese voetbaltitel te beschrijven. Koppen als "Legendarisch" en een liefdesverklaring "We houden zoveel van jullie" staan op de voorpagina's afgedrukt.

De Italianen gaan ook aan de haal met "Football's coming home" (voetbal komt thuis). Deze slogan werd de afgelopen dagen en weken veelvuldig gebruikt door de Engelsen. Volgens de Gazzetta dello Sport is het voetbal nu echter thuisgekomen in Italië, "in een prachtig azuurblauw thuis", waarbij wordt verwezen naar de kleur van het Italiaanse shirt. De gerenommeerde sportkrant gaat ook in op de bijnaam van de Engelse ploeg, The Three Lions. "We hebben ze veranderd in puppy's." De Corriere dello Sport noemt het winnen van het EK voetbal "een sprookje".

In de Engelse kranten is het verdriet over het missen van de titel in eigen land groot. "Tranen voor de helden", kopt The Independent. The Guardian schrijft "zo dichtbij". The Sun heeft gekozen voor "Pride of the Lions". De krant is mild, ondanks het debacle in de strafschoppenreeks. "Jongens, maak jullie niet druk, volgend jaar is al weer het WK." De kranten schrijven vooral over de grote teleurstelling en de onverwacht "wrede wending" die de finale kreeg.

In dit artikel is informatie gebruikt van het ANP.