<
>

Herstelde Van Dijk mee op trainingskamp

Pro Shots

Virgil van Dijk gaat volgende week met Liverpool mee op trainingskamp naar Oostenrijk. De aanvoerder van het Nederlands elftal is zo goed als hersteld van de zware knieblessure die hij in oktober vorig jaar opliep. Van Dijk moest de rest van het seizoen revalideren en miste ook het EK. De Brabander trainde de afgelopen weken individueel door.

De 30-jarige verdediger behoort tot de groep van 34 spelers die manager Jürgen Klopp meeneemt naar Oostenrijk. Daarin ontbreken een paar internationals vanwege deelname aan het EK of de Copa América. Onder anderen Mohamed Salah en Sadio Mané gaan wel mee. Ook de Franse aankoop Ibrahima Konaté, voor ruim 40 miljoen euro overgekomen van RB Leipzig, behoort tot de groep. De 22-jarige verdediger heeft het rugnummer 5 overgenomen van de vertrokken Georginio Wijnaldum.

"We gebruiken dit trainingskamp om alles op te starten", zegt Pepijn Lijnders, de Nederlandse assistent van Klopp. "Alle omstandigheden om de ploeg voor te bereiden, zijn in Oostenrijk van hoog niveau." Liverpool eindigde afgelopen seizoen als derde in de Premier League en moest de titel afstaan aan Manchester City.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.