<
>

ADO Den Haag zoekt op korte termijn nieuwe investeerder

Pro Shots

Het noodlijdende ADO Den Haag gaat op zoek naar een nieuwe aandeelhouder en investeerder. Volgens een verklaring van de Haagse eerstedivisieclub is de "huidige stand van zaken dat er geen overnamekandidaat meer lijkt te zijn. ADO Den Haag heeft naar het zich laat aanzien tot het eind van de maand de tijd om tot een oplossing te komen", laat de clubleiding op de website weten.

ADO Den Haag heeft een aandeelhouder/investeerder op korte termijn nodig om het bedrag te kunnen financieren dat aan de schuldeisers moet worden voldaan. De huidige aandeelhouder UVS heeft aangegeven de benodigde investering niet te willen doen. Zonder een nieuwe geldschieter kan de Haagse profclub de schuldenlast niet wegwerken.

ADO sprak met twee gegadigden om de aandelen van UVS over te nemen en te investeren in de club: Vanad (Ad Nederlof) en HHC (Ed Maas, Jeroen Lentze en Martin Jol). Met beide partijen kon de clubleiding geen overeenstemming bereiken.

De voorzieningenrechter stelde ADO Den Haag afgelopen maandag opnieuw in het gelijk in het beroep dat UVS had ingediend tegen de uitspraak op 26 april. De rechter bepaalde toen dat de Chinese grootaandeelhouder een bedrag van 2 miljoen euro moet betalen aan de voetbalclub, die wegens het uitblijven van afgesproken betalingen van de eigenaar in financiële problemen verkeert.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.