<
>

Beloften van AZ en PSV winnen op innovatief toernooi

AZ Media | Ed van de Pol

PSV, AZ, RB Leipzig en Club Brugge nemen met hun beloftenteams deel aan de Future of Football Cup. Een toernooi met aangepaste spelregels en innovatieve verslaggeving waar ESPN uitgebreid en live aandacht aan besteed.

De Future of Football Cup staat voor snelle en energieke wedstrijden. Tijdens het toernooi worden vijf spelregels aangepast om daarmee het effect te bekijken op wedstrijden van topniveau. Door de regels aan te passen wordt gekeken wat dit qua intensiteit doet met spelers en qua aantrekkelijkheid voor toeschouwers.

  1. Ingooien wordt intrap/indribbel.

  2. Bij een vrije trap mag er direct gedribbeld worden, de self-pass is ook van toepassing bij een hoekschop

  3. Vliegende wissels (onbeperkt)

  4. Gele kaart = 5 min eruit

  5. Zuivere speeltijd van 2 x 30 minuten

Red Bull Nederland is partner van het toernooi, samen met ESPN. Wij gaan op innovatieve wijze testen doen om de fans dichter bij de actie te brengen. Zo zijn er tijdens de wedstrijd interviews met coach en wisselspelers en biedt een speciale ‘player cam’ een extra inkijkje in de voorbereiding op de wedstrijd.

AZ en PSV beginnen goed

Op donderdag 15 juli om 11.00 uur speelde AZ tegen RB Leipzig. Jong AZ liet geen spaan heel van de beloften van Leipzig, 6-0 werd het op de KNVB Campus in Zeist.

De wedstrijd van AZ werd gevolgd door een wedstrijd om 15.00 uur, waarin PSV onder 18 het opnam tegen het Belgische Club Brugge. PSV onder 18 won in een spectaculaire wedstrijd met 4-3 van de Club Brugge.

Zondag 18 juli wordt er om 11.00 uur gespeeld door AZ en Club Brugge. De laatste wedstrijd, RB Leipzig - PSV begint om 15.00 uur. Na elke wedstrijd worden penalty’s genomen, die meetellen om de toernooiwinnaar te bepalen in geval van gelijke stand in de poule.

De Future of Football Cup is te volgen via de kanalen van ESPN.