<
>

'KNVB in gesprek met Van Gaal'

De KNVB heeft Louis van Gaal op nummer 1 gezet in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Na het mislukte EK is er behoefte aan een ervaren baas die Oranje naar het WK van 2022 in Qatar leidt, schrijft het AD.

De directie van de KNVB is op weg naar Portugal om met Van Gaal te praten. De gesprekken vinden vandaag of morgen plaats, dat meldt de NOS.

De KNVB heeft zijn interne evaluatie van het mislukte EK afgerond. Op basis daarvan zijn ook de analyse en de profielschets gemaakt. In die zoektocht heeft de directie Louis van Gaal nu op nummer 1 gezet. De 69-jarige succestrainer wordt gezien als de best gekwalificeerde man voor de zware klus die er meteen vanaf september ligt.

Van Gaal deelde vorige week bij de 'uitzwaaitraining' van de Oranjevrouwen een sneer uit naar het mannenelftal. Hij noemde hen 'een veredeld stelletje sterren die het niet kunnen'.

WK-Kwalificatie

Tussen 1 en 7 september speelt Oranje drie interlands die allesbepalend kunnen worden in de kwalificatie voor het WK van 2022 in Qatar. Oranje is de kwalificatie matig gestart. Na drie duels staat Nederland gelijk met de Noren en de Montenegrijnen (zes punten) en een punt achter Turkije, dat in maart met 4-2 van Oranje won.

Alleen de poulewinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK. In Zeist beseffen ze: de september-duels zijn geen klus voor een buitenlander die eerst tijd nodig heeft om nieuwe spelers en een nieuwe omgeving te leren kennen.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.