<
>

Giakoumakis over Eredivisietoekomst: "Er is een kans, waarom niet?"

Georgios Giakoumakis sluit niet uit dat hij ook in het nieuwe seizoen in Nederland actief is. De 26-jarige Griek denkt momenteel veel na over zijn toekomst, die heel goed in de Eredivisie zou kunnen liggen: “Er is een kans, waarom niet? Ik heb het hier goed naar mijn zin. Ik hou van dit land. De mensen hier, het is een voetballand. Ik hou ervan hier te voetballen.”

Giakoumakis is in gesprek met zijn club VVV-Venlo, die een flinke transfersom voor hun topscorer wil zien: “Ja, ik praat met de club. Iedereen moet tevreden zijn. Ik, VVV, mijn nieuwe club. We moeten hier gezamenlijk uitkomen.”

De aanvaller die recent vader is geworden van een zoontje wil in beeld blijven bij John van ’t Schip, de bondscoach van Griekenland: “Voor mij is het belangrijk om in het Grieks elftal te blijven. Ik zit er graag bij. Ik denk dat we komende jaren veel kunnen bereiken. Het hangt af van mijn volgende club. Ik weet dat het moeilijk is als ik naar de Emiraten ga, om in beeld te blijven bij het nationale team. Daar moet ik goed over nadenken.”

Mocht Giakoumakis toch een overstap naar de zandbak maken, dan staat daar wel wat tegenover: “Als ik naar de Emiraten ga moet het voor twee of drie keer zoveel geld als in Europa. Anders wil ik in Europa blijven.”