<
>

Argentinië na strafschoppen tegen Colombia door naar finale Copa America

ANP

Argentinië heeft de finale bereikt van de Copa America. Het versloeg Colombia na strafschoppen in de tweede halve finale van het toernooi. Na 90 minuten was de stand 1-1. Er worden in dit toernooi geen verlengingen gespeeld.

Lautaro Martinez zorgde, op aangeven van Lionel Messi, al na 7 minuten voor een voorsprong voor de Argentijnen. Na een kwartier in de tweede helft kwam Colombia via Luis Fernando Díaz langszij.

De Argentijnse doelman Emiliano Martinez werd met drie gestopte penalty's de held voor zijn land. Voor Argentinië was Messi een van de spelers die een strafschop benutte.

Thuisland Brazilië is zaterdag de tegenstander van Argentinië. De ploeg versloeg een dag eerder Peru met 1-0. De wens van Brazilië-ster Neymar voor de gedroomde finale Brazilië-Argentinië kwam uit. Hij wenste het Argentijnse team van Lionel Messi. "Ik wil Argentinië in de finale", zei hij een dag eerder.

De finale wordt in de nacht van zaterdag op zondag om 02.00 uur (Nederlandse tijd) gespeeld in stadion Maracanã in Rio de Janeiro. Voor Messi is het de mogelijkheid om voor het eerst de Copa America te winnen met zijn land.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.