<
>

Schmidt verwacht vertrek van Malen en Dumfries

PSV-trainer Roger Schmidt gaat er niet van uit dat hij komend seizoen nog de beschikking heeft over Denzel Dumfries en Donyell Malen. Dat zei de Duitser na afloop van de eerste oefenwedstrijd, tegen RWD Molenbeek. "Ik verwacht niet meer dat ze terugkeren op De Herdgang. Het was na vorig seizoen eigenlijk al duidelijk dat ze een stap naar het buitenland wilden maken. Dat verwacht ik nog steeds", aldus Schmidt over twee van zijn belangrijkste spelers.

Dumfries speelde op het EK met het Nederlands elftal een opvallende rol in de groepsfase. De PSV-aanvoerder scoorde twee keer en was bij nog eens drie andere treffers betrokken. Malen begon het toernooi als wisselspeler, maar nam later de plek in van Wout Weghorst.

Voor Shurandy Sambo, de talentvolle rechtsback van Jong PSV opent een vertrek van Dumfries wel een paar deuren. Hij zat dan natuurlijk ook voor de tv te hopen dat zijn concurrent via een goed EK een transfer af zou dwingen, toch? “Wij zijn ook vrienden. Je hoopt dat hij het goed doet, net als ook Donyell en Cody, de PSV’ers. Maar natuurlijk het vergroot mijn kans wel als hij weggaat. Daar ben ik alleen maar blij om.”

“En Denzel deed het goed, maakte de eerste 2 goals. Ik was blij voor hem. Hij heeft het goed gedaan. Al had ik wel gehoopt dat Nederland verder was gekomen. Waarschijnlijk gaat hij een transfer maken. Dan wacht je op je kans. Dan moet ik het laten zien.” Sambo heeft veel geleerd van de vertrekkend aanvoerder van PSV. “We hebben het afgelopen seizoen veel gepraat. Hoe hij het doet. Wat ik van hem kan leren. Wat ik mee kan nemen. Ik ben ook een opkomende back. Ik probeer mijn techniek daar wel meer aan toe te voegen. Maar zeker het loopvermogen probeer ik van hem te leren.

Pablo Rosario was de aanvoerder van PSV tegen RWD Molenbeek. Toch moet hij misschien wel gaan vrezen voor zijn plekje. Want PSV heeft met Davy Pröpper stevig geïnvesteerd in het middenveld. Bovendien is de defintief van Chelsea overgenomen Marco van Ginkel eigenlijk ook een aanwinst nu hij helemaal fit is. “We hebben heel veel ervaring teruggehaald. Ik ben er heel blij mee. We hebben kwalitatief gewoon een goede ploeg staan. Ik kijk uit naar de komende weken. Binnenkort staat er een heel belangrijke wedstrijd op de planning.” Die tegen Galatasaray, de eerste horde op weg naar de Champions League.

Maar blij mee? “Ook concurrenten. Volgens mij staan ze op dezelfde positie. Maar we hebben kwaliteit nodig. Bij een club als PSV weet je dat er altijd concurrentie is. Nu misschien meer dan in andere jaren. Maar wat ik zeg, we hebben dat nodig om onze doelen te behalen.” Is die aanvoerdersband dan nog iets om je aan vast te houden? “Die andere twee jongens zijn er niet. Misschien ligt het daaraan.” Rosario was achter Malen en Dumfries derde aanvoerder. Dan doet hij zichzelf misschien tekort. “Het is gewoon zo. Die andere twee jongens zijn er niet.”

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.