<
>

Ten Cate niet beschikbaar als bondscoach Nederlands elftal

ProShots

Henk ten Cate heeft in een interview met De Telegraaf laten weten niet beschikbaar te zijn als bondscoach van het Nederlands elftal. Zijn naam werd na het vertrek van Frank de Boer veelvuldig genoemd in de media, maar Ten Cate maakt nu zelf een einde aan alle speculatie.

De Boer stapte dinsdag, na een teleurstellende uitschakeling op het EK, op als bondscoach. Na het verlies tegen Tsjechië in de achtste finale op het EK werd al rekening gehouden met een vertrek van De Boer en zongen namen van opvolgers al snel rond. De naam van Ten Cate werd erg vaak genoemd, maar een belletje vanuit Zeist naar de 66-jarige oefenmeester is zinloos. "Ik ben niet beschikbaar", laat hij aan De Telegraaf weten. Het zit Ten Cate nog altijd niet lekker hoe er door de KNVB in 2017 is gehandeld rondom de aanstelling van een nieuwe bondscoach. Ten Cate was destijds dicht bij een akkoord, maar de voetbalbond koos toen voor Dick Advocaat.

"Nico-Jan mag me zeker een keer bellen. Niet voor de functie van bondscoach, maar om namens de KNVB eindelijk een keer excuses te maken voor de karaktermoord, die de voetbalbond in 2017 op me probeerde te plegen", aldus Ten Cate. Onlangs begon Ten Cate aan zijn tweede periode bij Al Wahda in Abu-Dhabi.