<
>

Hoe groot is de kans dat Joey Veerman blijft bij Heerenveen? "Op dit moment 100%"

Joey Veerman was afgelopen seizoen dé smaakmaker van sc Heerenveen. De 22-jarige Volendammer was goed voor zeven doelpunten en tien assists in 31 competitieduels. Daarna heeft Veerman zijn koffers gepakt voor een welverdiende zomervakantie. "We zijn naar Ibiza geweest. De eerste zeven dagen met Henk Veerman en zijn vrouw en mijn vriendin. En daarna ben ik nog vijf dagen gebleven met mijn vriendin alleen. En voor de rest een beetje padel gespeeld."

Volgende stap
Inmiddels staat Joey Veerman weer op het trainingsveld en maakt hij zich op voor een mogelijk derde seizoen bij Heerenveen. Want ondanks vele geruchten lijkt een vertrek uit Friesland nog ver weg. "Zoals het er nu naar uitziet ben ik gewoon nog bij Heerenveen en doe ik mijn best en is daar verder nog niks aan de hand", aldus Veerman. Toch is de middenvelder toe aan een volgende stap. "Dat is altijd lastig te zeggen over jezelf. Maar ik zou dat wel heel graag willen laat ik het zo zeggen." Een voorkeur voor het binnen- of buitenland heeft Joey niet. "Het is net wat voor club er langs komt. Ik denk dat het in Nederland heel moeilijk wordt dus dan zit er maar één ding op."

"Effe balen"
Joey Veerman hoopte stiekem op een topclub in Nederland, maar die kansen lijken aanzienlijk geslonken. "Ajax heeft heel veel goede middenvelders, PSV heeft net voor iemand anders gekozen. Ik lag toevallig samen met hem (Davy Pröpper) op het strand. Niet samen, samen, maar hij lag ook op dat strand in Ibiza. Toen hoorden wij die middag dat nieuws. Dat is effe balen maar daar doe je niks aan. Stel hij is niet gehaald, dan weet je niet of ze mij evengoed hadden gehaald. Dan denk je even van, klote, maar verder niks hoor."

Nog geen club gemeld
Heerenveen-trainer Johnny Jansen hoopt natuurlijk dat zijn smaakmaker blijft, en hij denkt vooralsnog dat de kans groot is. "Nou op dit moment is die 100%. Er heeft zich nog geen club gemeld", zegt Jansen. De trainer denkt wel te weten hoe dat komt. "Het is ook zo dat clubs misschien wel een beetje schrikken van de prijs die misschien wel betaald moet worden." Op de vraag wat er op het prijskaartje staat antwoordt Jansen: "Volgens mij hebben ze wel een keer gezegd over de tien miljoen ofzo. Maar of dat gekkigheid is of niet, dat weet ik ook niet. Maar daar kunnen mensen van schrikken."