<
>

Van Hanegem over Jørgensen: "Rij hem naar het vliegveld"

Willem van Hanegem is Nicolai Jørgensen liever kwijt dan rijk bij zijn geliefde Feyenoord. De clublegende is van mening dat de Deense spits te veel met een transfer bezig is en weg moet uit Rotterdam.

"Ik zou het straks al doen. Zet hem in een bakfiets en rij hem naar het vliegveld", aldus Van Hanegem. "Met je gevoel moet je bij Feyenoord zijn. Die club is het mooiste wat er is."

De Kromme vindt dat Feyenoord hem dan ook moet laten gaan. "Die jongen wil weg, die kan je toch niet tegenhouden", verklaart Van Hanegem. "Dan moet je ook niet gaan zaniken en zeuren. Zo krijg je alleen maar dat gezeik, daar heb je niets aan."

Apart van selectie

Nicolai Jørgensen aast sinds deze zomer op een transfer naar een nieuwe club. De 30-jarige aanvaller traint daarom apart van de selectie van Feyenoord.

"Hij wil graag weg", zei Arne Slot op de persconferentie na zijn eerste training als trainer in Rotterdam. "Dan ga ik door met jongens die graag willen blijven, dus zal hij de komende tijd apart van de groep trainen".

De spits kende een ongelukkige laatste periode bij Feyenoord. Mede door blessures kwam hij weinig aan spelen toe onder Dick Advocaat. In wat waarschijlijk zijn laatste seizoen was maakte Jørgensen vijf doelpunten in 25 optredens in de Eredivisie voor de Rotterdammers.

Jeugdspeler Belarbi

Van Hanegem noemt nog een onbekende naam als mogelijke opvolger van Jørgensen in de punt van de aanval: Abdel Belarbi. "Jonge jongen. Kwalitatief een heel goede spits", vertelt De Kromme. "Je beste speler moet je inleveren. Dat is niet anders. Dan moet je verder kijken", doelt de 77-jarige Feyenoorder daarnaast op het aanstaande vertrek van sterspeler Steven Berghuis.

De clublegende sluit af met de wens de nieuwe trainer Slot de tijd te gunnen om aan een goed voetballend elftal te werken. "Laat de trainer één of twee jaar z'n best doen in de hoop dat het heel leuk en aantrekkelijk voetbal wordt. Dat kan er best wel eens inzitten."