<
>

Sancho maakt langverwachte transfer naar Manchester United

Pro Shots

Manchester United heeft een principeakkoord bereikt met Borussia Dortmund over de transfer van Jadon Sancho. Dat melden bronnen aan ESPN. United gaat naar verluidt 72.9 miljoen pond betalen, dat is omgerekend zo’n 85 miljoen euro. Sancho is al sinds vorig jaar zomer in gesprek met United. Nu de clubs akkoord zijn, staat alleen een medische keuring de overstap nog in de weg. De 21-jarige buitenspeler gaat een contract tekenen tot 2026.

Sancho maakt eerst EK af

Op dit moment is Sancho nog bezig aan het EK. Engeland speelt zaterdag de kwartfinale tegen Oekraïne in Rome. Sancho speelt voorlopig overigens een bijrol bij de Engelsen. Hij speelde tot nu toe slechts zes minuten in het toernooi.

Manchester United zal zelf nog geen officiële aankondiging naar buiten brengen en wil wachten tot Sancho met Engeland is uitgespeeld op het EK. Het is ook niet mogelijk om de buitenspeler daarvoor te presenteren bij de club. Sancho kan het Engelse kamp niet verlaten vanwege de quarantaineregels. Engelse internationals dienen in de bubbel van het Engelse elftal te blijven. Hij kan dus niet op en neer voor een medische keuring en een presentatie. Het ligt wel in de lijn der verwachting dat Solskjear gebruik kan maken van Sancho als de Premier League begint op 14 augustus.

Einde van langdurige soap

De naderende transfer brengt een einde aan een heuse soap. De eventuele overstap van Jadon Sancho naar United, hangt al bijna achttien maanden in de lucht. Sancho wilde de overstap al die tijd graag maken, maar zijn club wilde niks weten van de transfer.

Sancho heeft uiteindelijk vier jaar in Duitsland gespeeld. Daarvoor speelde hij voor de jeugdafdeling van de aartsrivaal: Manchester City. Bij Dortmund was Sancho uiteindelijk goed voor 137 wedstrijden waarin hij vijftig keer scoorde.

Bij Dortmund gaat nu het gerucht dat PSV’ers Donyell Malen of Noni Madueke de opvolger kunnen worden van de vertrekkende Engelsman.