<
>

Van Bommel: "De Boer is goede trainer, je kan twisten over het systeem"

Mark van Bommel neemt het op voor Frank de Boer, zijn voormalig teamgenoot bij het Nederlands elftal, die dinsdag werd ontslagen als bondscoach bij het Nederlands elftal.

"Tegen Tsjechië zijn het details die een wedstrijd beslissen. Als De Ligt niet uitglijdt en hij maakt geen hands dan krijgt hij geen rode kaart. Ik vond dat we niet slecht speelden. Als Malen die bal maakt dan sta je gewoon 1-0 voor. Dat zijn details die een wedstrijd en toernooi bepalen", vindt Van Bommel. "Dat zag je gister bij Duitsland-Engeland. Als Timo Werner die bal maakt, staat het 1-0 voor Duitsland en als Thomas Müller de bal maakt dan staat het 1-1. Dus in het topvoetbal zijn het details die het bepalen en helaas voor ons Nederlanders zat het daarin niet mee."

Vervolgens kreeg Van Bommel de vraag voorgelegd of hij te doen had met De Boer. "Ik ken Frank. We hebben samengespeeld bij het Nederlands elftal. We hebben tegen elkaar gespeeld. Heel af en toe hebben we appcontact. Ik weet hoe het is als clubtrainer dat je een hoop kritiek krijgt als het niet loopt zoals je wil. Over het Nederlands elftal heeft iedereen een mening. Het is super moeilijk voor Frank om daarmee om te gaan en dat te accepteren. Hij heeft de beslissing zelf genomen wat ik gewoon knap vind en ook jammer."

"Ik vind Frank - het klinkt gek - gewoon een goede trainer", zegt Van Bommel. "Ik heb een paar keer met hem gesproken. Hij heeft een heel duidelijk idee over voetballen. Nou kunnen we twisten als Nederlanders over het systeem. Het heeft niet mijn voorkeur. Maar het zou zomaar kunnen dat ik een keer in dat systeem ga spelen. Het ligt aan je spelers en welke keuze je maakt als trainer. Die discussie zal er in Nederland altijd zijn."