<
>

Van Hanegem: "Schmidt is alleen maar kopen, kopen, kopen"

Willem van Hanegem lijkt niet erg onder de indruk van PSV-trainer Roger Schmidt. In Willem van Oranje gaat hij in op de situatie van de Eindhovenaren, die binnenkort tegen Galatasaray in actie komen voor de voorrondes van de Champions League.

De Feyenoord-legende kreeg de vraag voorgelegd of hij denkt dat PSV dit seizoen kampioen kan worden. "Ik hoop het, want het moet toch een beetje spannend blijven. Maar ik denk dat Ajax toch meer kwaliteit in huis heeft. Hij is alleen maar kopen, kopen, kopen. Maar als je drie aardige jeugdige spelers kwijtraakt dan wordt het toch weer een probleem."

"Als je tien spelers moet kopen in twee jaar tijd dan hoop ik maar dat degene die dit jaar de kar getrokken zin hebben om ergens anders te kijken. Dan hebben we het over De Boer gehad, maar Schmidt heeft een jaar lang de gelegenheid gekregen om iets neer te zitten met geen koekenbakkers. Want het zijn allemaal kwalitatief goede spelers en er is niks van terecht gekomen. En dan ga je weer een bus andere spelers kopen en dan ga je weer kijken. En op een gegeven moment is het potje leeg en dan is de trainer weg en dan zit je met al die gasten. Ben je dan klaar?"