<
>

Messi is nog een paar uur speler van Barcelona

Pro Shots

Het is aftellen geblazen voor de fans van FC Barcelona. Om middernacht loopt het contract van Lionel Messi namelijk af. Een historisch moment dat er natuurlijk aan zat te komen, maar toch is het de laatste dagen best stil in Catalonië.

In Brazilië is dat niet het geval. Daar is op dit moment Messi met zijn land actief op de Copa America. Maandagnacht was hij twee keer trefzeker in de groepswedstrijd met Bolivia, wat uiteraard tot feestvreugde zorgde in Argentinië. In Europa is het vooral nagelbijten bij de fans, want Messi is natuurlijk gewild.

Vergeleken met vorig jaar lijkt de kans nu veel groter dat de kleine Argentijn gewoon in Barcelona blijft. Sinds de terugkeer van president Joan Laporta voelt hij zich weer meer thuis in Catalonië, dat was anders onder zijn voorganger. Messi en Josep Maria Bartomeu kregen het met elkaar aan de stok. De voorganger van Laporta werd door de Argentijn beschuldigd van leugens en diende hij een transferverzoek in. Hij wilde niet meer blijven in Barcelona en zo snel weg bij de club waar hij op 16 oktober 2004 zijn debuut maakte. In de derby tegen Espanyol mocht de toen 17-jarige Messi zijn eerste minuten maken van Frank Rijkaard. Bijna zeventien jaar en tientallen prijzen later loopt het contract af.

Het lijkt echter allemaal goed te komen. Laporta zei bij zijn komst dat hij er alles aan ging doen om de 34-jarige Messi te behouden. Dat lijkt te gaan lukken, want de laatste weken kwamen er steeds meer positieve berichten uit Barcelona. Daarnaast werd ook goede vriend Sergio Agüero aangetrokken. Het gaat de goede kant op. Alleen de handtekening is nog niet gezet, tenzij er inmiddels een vliegtuig op weg is naar Brazilië met een contract en pen.

Gratis op te halen

Mocht het uiteindelijk toch niet lukken, dan hoeft Messi niet bang te zijn dat hij een uitkering moet aanvragen bij het UWV. Er zijn genoeg clubs die één van de beste voetballers aller tijden wil aantrekken. Zo leek vorig jaar Manchester City een belangrijke kandidaat. Pep Guardiola kent Messi goed en wil zijn superteam natuurlijk nog verder versterken, om eindelijk weer eens de Champions League te winnen.

Een andere optie is Paris Saint-Germain. Daar trekt de sjeik graag zijn portemonnee open voor een MNM. Een voorhoede met Messi, Neymar en Mbappe zou natuurlijk oneerlijk zijn voor de rest van Europa.

Of blijft Messi na de Copa America gewoon in Zuid-Amerika en terug bij zijn eerste liefde Newell’s Old Boys? Dat zou het verhaal helemaal compleet maken, maar qua salaris zal hij dan wel heel veel moeten inleveren.

Het is hoe dan ook een spannende dag (en misschien wel dagen) voor fans in Barcelona vooral. Hun sterspeler zien in een ander shirt is alsof je je geliefde na 20 jaar huwelijk ziet vertrekken. De tijd tikt en het is aftellen geblazen op Messi-dag.