<
>

Deschamps mag bondscoach Frankrijk blijven

Pro Shots

Didier Deschamps mag ondanks de vroege uitschakeling op het Europees Kampioenschap aanblijven als bondscoach van Frankrijk, vertellen bronnen aan ESPN. Deschamps zal volgende week een gesprek voeren over zijn toekomst met Noel Le Great, het hoofd van de Franse KNVB, die wenst dat Deschamps aan het roer blijft van het Franse nationale team.

Voor het EK overwoog Le Graet zelfs om contract van Deschamps, dat loopt tot december 2022, te verlengen tot juli 2024. Maar Frankrijk werd teleurstellend in de achtste finales uitgeschakeld. Na 120 minuten voetballen was de stand tegen Zwitserland 3-3, waarna Kylian Mbappé in de penalyreeks de enige misser produceerde.

"We zullen samen praten over wat er is gebeurd", vertelde Le Graet dinsdag aan de krant L'Equipe. "Het doel dat ik hem gaf was de halve finale.’’

"We kwamen tekort, maar hij deed het al zo vaak zo goed. Ik heb niet over zijn toekomst nagedacht. Om een missie voort te zetten, moeten we op dezelfde lijn zitten en ik heb nog niet met hem gesproken, dus we zullen zien wanneer we dat doen."

Deschamps (52) heeft sinds 2012 de leiding over Frankrijk. Onder hem bereikten de Fransen de kwartfinales van het WK 2014, de EK-finale van 2016 en wonnen ze het WK van 2018. Na de nederlaag van maandag tegen Zwitserland vertelde Deschamps de spelers dat hij ze in september zal zien voor de wedstrijden tegen Bosnië en Herzegovina, Oekraïne en Finland in de kwalificatie voor het WK 2022.