<
>

Van Hanegem: "Als Berghuis bij Ajax niet speelt, gaat het tegen hem werken"

Als clublegende van Feyenoord is het voor Willem van Hanegem lastig om te zien hoe de aanvoerder van zijn club op weg is naar aartsrivaal Ajax. Steven Berghuis maakt het er niet makkelijker voor zichzelf op volgens Van Hanegem door te kiezen voor de Amsterdammers.

"Als we heel eerlijk zijn dan is het een logisch iets. Ik denk dat de trainer er alles aan gedaan heeft om hem te houden en hij heeft hele normale goede dingen tegen hem gezegd", zegt Van Hanegem over Slot. "Berghuis is iemand die moet spelen. En doet hij dat niet bij Ajax dan werkt het tegen hem, want zij hebben er ook een aantal die er wat van kunnen."

"Als De Boer bondscoach blijft dan blijft hij wel bij het Nederlands elftal", denkt Van Hanegem, die verder de supporters van zijn club oproept om normaal te blijven doen mocht het tot een transfer komen. "Mensen moeten gewoon normaal doen en achter hun club blijven staan. Kom op nou. Daar kan die jongen niets aan doen dat Ajax hem koopt, maar ga niet bij die jongen bij zijn huis staan of in de tuin staan."