<
>

Oranjevrouwen op zoek naar nieuwe tegenstander uitzwaaiwedstrijd

ANP

De Nederlandse voetbalsters moeten op zoek naar een andere tegenstander in hun 'uitzwaaiwedstrijd' voor vertrek naar de Olympische Spelen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman zou het zaterdagmiddag in Zwolle opnemen tegen Zuid-Afrika, maar vanwege vijf coronagevallen binnen de selectie heeft dat land afgezegd. De hele selectie van Zuid-Afrika is in isolatie gegaan.

"We zijn momenteel aan het kijken of we voor zaterdag een vervangende tegenstander kunnen vinden die in Zwolle tegen ons kan spelen", aldus een woordvoerster van de KNVB.

De oefeninterland in Zwolle mag voor volle tribunes worden gespeeld. De KNVB had al 9000 kaarten verkocht. Bezoekers hebben een coronatoegangsbewijs nodig. Dat betekent dat ze een volledig vaccinatiebewijs hebben, een bewijs dat ze hersteld zijn van corona of een recente negatieve testuitslag.

De Zuid-Afrikaanse voetbalsters zouden maandag naar Nederland vliegen. Bij een testronde op het coronavirus bleken echter vijf speelsters positief. "We zitten met ons land in de derde golf, helaas wordt 'Banyana Banyana' niet gespaard door deze pandemie", zei bondscoach Desiree Ellis. "De hele delegatie is in isolatie gezet, daarom kunnen we niet tegen Nederland oefenen."

"Gezondheid van iedereen, zowel bij ons als onze tegenstander, staat voorop. Voetbal komt op de tweede plaats." Ellis sloot haar boodschap af met een dankwoord aan Nederland voor de uitnodiging. Ze wenst de 'Leeuwinnen' veel succes op de Spelen van Tokio. De ploeg van Wiegman begint het toernooi op 21 juli tegen Zambia.

In dit artikel is informatie gebruikt van het ANP.