<
>

Van Hanegem heeft zijn twijfels of De Boer het WK haalt

In de laatste Willem van Oranje gaat Willem van Hanegem in op de prestaties van het Nederlands elftal gedurende het EK2020. De Feyenoord-legende krijgt de vraag voorgelegd of hij denkt dat Frank de Boer aanblijft als bondscoach antwoord de oud-assistent van Oranje met 'Daar heb ik een hard hoofd in'.

"Ik hoop het voor hem, maar hij moet het zelf willen. Anders wordt het moeilijk. Het mooiste is ook weer: we zijn het over een week weer vergeten", zegt Van Hanegem. "Voordat we weggaan vinden we het allemaal hopeloos en dan winnen we van een paar koekenbakkers en dan is het allemaal weer geweldig."

Ook over Memphis Depay was Van Hanegem niet onder de indruk. "Hij was ver beneden zijn niveau. En dat is ook de reden waarom je aan hem ziet dat hij heel erg teleurgesteld is. Maar dat heeft ook te maken met de manier waar op je speelt. Hij wordt aangespeeld en in zijn rug zitten mensen, om hem heen zitten mensen. En dat is omdat je maar met anderhalve man voor speelt. Hij heeft geen andere mogelijkheden, want van de tien verloor hij zeven ballen en dat gebeurt normaal gesproken niet zoveel bij hem. Omdat hij dus andere mogelijkheden heeft."