<
>

Penders verlaat NAC voor hoofdtrainerschap bij FC Eindhoven

ANP Foto

Rob Penders verlaat NAC Breda voor FC Eindhoven, waar hij voor twee seizoenen heeft getekend als hoofdcoach. Penders zou bij NAC de Onder 21 onder zijn hoede krijgen, maar kiest in Eindhoven voor zijn eerste club als hoofdcoach.

Penders werd geboren in Zaandam, maar groeide op rond Eindhoven. Hij begon met voetbal bij EMK in Nuenen, waarna hij via RBC in het betaald voetbal kwam. Toch is de oud-verdediger het meest bekend om zijn tijd in Breda, waar hij bij NAC uitgroeide tot een clubicoon door meer dan 300 wedstrijden te spelen voor de geel-zwarten.

De 45-jarige trainer was een tijdje assistent bij NAC, kreeg daarna de Onder 19 van ADO onder zijn hoede en tekende in februari bij NAC om aan de slag te gaan bij de beloften. Die functie zal ruilt hij dus in voor het hoofdtrainerschap aan de Aalsterweg.

Technisch manager Marc Scheepers op de clubsite: “De afgelopen periode hebben we de tijd genomen om een geschikte hoofdtrainer aan te stellen. Met de benoeming van Rob hebben we de gewenste kandidaat aan ons weten te binden. Rob is een jonge en ambitieuze trainer met ervaring in talentontwikkeling en ook binding met deze regio. De komende twee jaar gaan we samen met Rob en de andere stafleden bouwen aan nieuwe successen voor FCE.”