<
>

Kranten verpulveren het Oranje van De Boer

De buitenlandse media waren eerder gedurende het EK onder de indruk van Oranje, maar daar was vrij weinig van over toen Nederland zondag verloor van Tsjechië met 0-2. Frank de Boer en Matthijs de Ligt moeten het ontgelden.

"Dit was geen totaalvoetbal, maar een totale ineenstorting", aldus The Guardian. "En het was niet een simpele val, maar een gigantische ineenstorting die je adembenemend kan noemen. Alsof je van dichtbij een auto ziet crashen in slow-motion. De Tsjechen wonnen volledig terecht. Ze hebben een team waar je verliefd op wordt."

De BBC was iets gematigder: "Dumfries zorgde voor het meeste gevaar, terwijl ook Memphis Depay en Donyell Malen zich mengden in het aanvalsspel', schreef de BBC. 'Beide teams waren achterin kwetsbaar, maar toen De Ligt uitgleed en hands maakte had de scheidsrechter geen andere keus meer dan de rode kaart trekken. Daarna liep Nederland alleen nog maar achter de feiten aan."

"Als een Oranje golf zondag over Boedapest ging, dan werd hij gestuit bij de poorten van de Puskás Arena. Nederland gaf eigenlijk geen enkel moment de impressie dat het aanvallend iets teweeg kon brengen. Het was aanvallend lang niet zo sterk als in de groepsfase", staat in de Franse L'Équipe.

"Een eerste donderslag in dit Europees kampioenschap", staat in de Franse krant Le Monde. In het Duitse Bild staat dat 'De Boer maandag maar beter niet de kranten kan lezen'.

"In het voetbal blijven vreemde dingen gebeuren. Een sport die wordt gespeeld met de voeten, wordt beslist door een hand. In het bijzonder die van Matthijs de Ligt, die een onvergeeflijke fout maakte in een poging om Patrik Schick af te stoppen", staat in El Mundo Deportivo.

La Gazzetta dello Sport: "In tegenstelling tot Italië heeft Nederland de kwaliteit en het karakter niet om stand te houden in zo'n wedstrijd. Nederland zal eens goed moeten nadenken over de EK-resultaten in deze eeuw. In 2008 ging het mis in de tweede ronde, in 2012 volgde een snelle uitschakeling en in 2016 deed het land niet eens mee. De Oranje-vloek houdt aan."