<
>

Duizenden oranjefans vieren feest in Boedapest

Pro Shots

Duizenden supporters van het Nederlands elftal vieren zondagmiddag in Boedapest feest in aanloop naar de achtste finale op het EK van Oranje tegen Tsjechië. Een speciaal gerichte fanzone in een stadspark in de Hongaarse hoofdstad ging om 11.00 uur open en stroomde al snel flink vol.

Van bijna 8000 supporters van het Nederlands elftal is bekend dat ze een kaartje hebben gekocht. De kans is groot dat er veel meer Oranjefans in de Puskás Aréna zitten, omdat zij tickets via de UEFA of op een andere manier hebben aangeschaft.

In de fanzone is plek voor 11.000 supporters. "Als we dat aantal hebben bereikt, sluiten we de toegangspoorten", meldt een woordvoerder van de KNVB.

De temperatuur in Boedapest is aan het begin van de middag opgelopen tot 29 graden. In de fanzone kunnen mensen op meerdere plekken afkoelen. Zo zijn er een soort van douches neergezet waaruit water naar beneden sprenkelt. Ook is, naast de vaste eet- en drinkgelegenheden, genoeg drinkwater beschikbaar. Voor kinderen is een spel neergezet. Ze kunnen strafschoppen nemen op een computergestuurde keeper.

Op het grote podium zorgen artiesten voor vertier. Na optredens van FeestDJRuud, The Originals, Kris Kross Amsterdam en Charly Lownoie en Mental Theo worden de Oranjefans richting de uitgangen gedirigeerd. Vanaf daar lopen ze vanaf 15.00 uur achter de bekende oranje dubbeldekker aan richting de Puskás Aréna. Dat is een wandeling van bijna 3 kilometer.

Het duel tussen Oranje en Tsjechië begint om 18.00 uur.

In dit artikel is informatie gebruikt van het ANP.