<
>

Feyenoord speelt bij debuut Slot gelijk tegen KAA Gent

Feyenoord heeft de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen niet weten te winnen. Bij het debuut van trainer Arne Slot eindigde de wedstrijd tegen KAA Gent in een 1-1 gelijkspel.

Feyenoord speelde met twee verschillende teams tegen Gent. In de eerste helft maakte aanwinst Guus Til zijn debuut voor de Rotterdammers. Op het middenveld speelden verder Jens Toornstra en Wouter Burger. Door de blessure van Lutsharel Geertruida en het vertrek van Eric Botteghin schoof Leroy Fer een linie naar achteren. De 20-jarige Denzel Hall vulde op de rechterflank de backpositie in.

Na rust gaf Slot enkele jeugdspelers als doelman Devin Remie en middenvelder Lennard Hartjes de kans. Maar in de tweede helft was het Gent dat de score opende. Tarik Tissoudali schoot raak na een fout van Achraf El Bouchataoui. Een paar minuten later kwam Feyenoord dankzij een treffer van Naoufal Bannis alweer op gelijkte hoogte.

Volgende week zaterdag staat voor Feyenoord de tweede oefenwedstrijd op het programma. Dan treedt het op Varkenoord, met publiek, aan tegen AEK Athene. Feyenoord begint op 22 juli in Montenegro (FC Decic) of Kosovo (FC Drita) al aan het Europese avontuur in de Conference League.