<
>

Schmidt geniet van aanwinsten tijdens 1e training PSV

De eerste training van PSV in aanloop naar het nieuwe seizoen zit erop. De selectie van trainer Roger Schmidt is nog niet geheel compleet. Zo zijn Donyell Malen, Cody Gakpo, Denzel Dumfries, Yvon Mvogo en Michal Sadilek uiteraard nog afwezig vanwege het EK2020. Nieuwelingen André Ramalho, Phillipp Mwene, Joël Drommel en Davy Pröpper staan wel op het veld.

"Blij dat ik terug ben in Nederland"
Laatstgenoemde keerde deze week, na een avontuur bij Brighton & Hove Albion, terug bij PSV. "Ik voel mij fit, fris weer, blij dat ik weer terug ben in Nederland", aldus Pröpper. De 29-jarige middenvelder oogt een stuk breder en sterker dan vier jaar geleden, voor hij naar Engeland vertrok. Pröpper denkt te weten hoe dat komt. "Leeftijd denk ik. Maar ook de Premier League waar je je toch moet wapenen tegen grotere gasten."

Schmidt blij met aanwinsten
Schmidt is blij met zijn aanwinsten, waar Marco van Ginkel, transfervrij overgekomen uit Engeland, ook onder valt. "Wij hebben spelers gevonden die goed bij PSV passen. Zij hebben al bewezen dat zij succesvol kunnen zijn met PSV. Ze verkeren nog steeds in hun beste jaren. Ze keren terug met ervaring, opgedaan in het buitenland. We zijn blij dat we ze in ons team hebben."

Schmidt heeft zijn nieuwe spelers keihard nodig. "Als je om de prijzen wil spelen, als je Europees voetbal wil spelen, dan heb je een goede balans nodig in het team. Dat betekent dat je leiderschap en begeleiding nodig hebt voor de jonge spelers."

Daar komt Davy Pröpper dus goed van pas. Want over zijn persoonlijke doelstellingen zegt de middenvelder: "Dat we wedstrijden winnen en zorgen dat het team er een voordeel van heeft dat ik hier ben. Dat ik mijn ervaring kan delen met de jongens. Van daaruit gaan we bouwen."

Meer versterkingen gewenst
Als het aan Roger Schmidt ligt is PSV nog niet uitgewinkeld. "We hebben nog wat spelers nodig. We zullen ook moeten afwachten welke spelers vertrekken. Want we hebben een paar spelers die de club waarschijnlijk gaan verlaten. Daar hangt het van af."

PSV begint op 21 juli aan het tweeluik met Galatasaray, in de tweede voorronde van de Champions League.