<
>

Blind: ''We moeten op ons best zijn tegen Tsjechië''

Pro Shots

Daley Blind benadrukt dat het Nederlands elftal zondag tegen Tsjechië een hoog niveau moet halen om de kwartfinales van het EK te bereiken. "De uitslagen uit het verleden bevestigen dat we die ploeg niet mogen onderschatten", zegt hij over de tegenstander in de Puskás Aréna van Boedapest. "We zullen op ons best moeten zijn."

Oranje won slechts drie van de elf voorgaande ontmoetingen met Tsjechië. Beide ploegen stonden zes jaar geleden voor het laatst tegenover elkaar. Oranje verloor met 2-3 en miste daardoor het EK van 2016. "Maar we krijgen nu een heel andere wedstrijd", blikte de 31-jarige Blind vooruit op zijn 82e interland. "Die vorige wedstrijd was het begin van een moeilijke fase waar we heen gingen met het Nederlands elftal. Wij hebben inmiddels de weg naar boven gevonden met een talentvolle maar ook ervaren selectie."

Het baart Blind geen zorgen dat Oranje in het laatste groepsduel met Noord-Macedonië mogelijkheden weggaf. "Dat kwam omdat we de bal soms te snel verloren. Dan staat de verdediging soms niet goed", zei hij. "Maar tegen Oostenrijk en Oekraïne verdedigden we wel heel compact. Ik maak me geen zorgen. We zullen wel scherp moeten zijn nu. In een poule kan je soms nog iets laten liggen. Tegen Tsjechië moet alles gericht zijn op het resultaat."

Tsjechië eindigde als derde in de poule, met vier punten. De opponent van Oranje won van Schotland (2-0), speelde gelijk tegen Kroatië (1-1) en verloor van Engeland (0-1). Patrik Schick scoorde driemaal. De winnaar van het duel tussen Nederland en Tsjechië stuit volgende week zaterdag in Bakoe op Wales of Denemarken in de kwartfinale.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.