<
>

UEFA onderzoekt discriminerende incidenten EK

Pro Shots

De Europese voetbalbond UEFA heeft een disciplinair onderzoek opgestart wegens "mogelijke discriminerende incidenten" tijdens de EK-wedstrijd van woensdag in München tussen Duitsland en Hongarije (2-2). Volgens de bond hebben Hongaarse supporters zich mogelijk misdragen.

Op basis van het onderzoek kunnen sancties volgen. Het onderzoek richt zich op "incidenten en gedragingen op de tribunes", zei een woordvoerder van de UEFA.

Apengeluiden

Er lopen al onderzoeken naar Hongaarse ultra's wegens mogelijke discriminerende incidenten tijdens de wedstrijden tegen Portugal en Frankrijk. Diverse Franse spelers zouden racistisch zijn bejegend door Hongaarse fans die apengeluiden lieten horen. Dat deden ze onder meer als aanvaller Kylian Mbappé aan de bal was. Ook Karim Benzema werd verbaal aangevallen.

Homofobie

Tijdens de wedstrijd Duitsland - Hongarije waren talrijke uitingen van protest te zien tegen een recent aangenomen Hongaarse wet, die als homofoob wordt beschouwd. Volgens Bild zouden Hongaarse ultra's "Duitsland, Duitsland, homoseksuelen" voor de aftrap gezongen hebben. Op het Twitteraccount 'Football Fans against Homophobia' is een foto te zien waarop twee Hongaarse supporters een homofoob spandoek tonen.