<
>

FC Twente: Brama blijft, Troupée komt

FC Twente

Clubheld Wout Brama gaat beginnen aan zijn elfde seizoen bij FC Twente. De 34-jarige aanvoerder was al een tijdje in gesprek met de club en verlengt zijn contract nu met een jaar. Ook heeft de club uit Enschede de terugkomst van Giovanni Troupée bevestigd. De 23-jarige rechtervleugelverdediger komt transfervrij over van FC Utrecht en tekent voor een jaar.

Brama weer fit

Brama speelde in de opleiding van Twente en debuteerde in 2005 bij de eerste selectie. In 2010 werd hij kampioen met de club. Na uitstapjes bij FC Utrecht, PEC Zwolle en Central Coast in Australië keerde de middenvelder in 2018 terug in Enschede. Hij droeg bij aan promotie naar de Eredivisie en was afgelopen seizoen de eerste aanvoerder van trainer Ron Jans. Na zijn blessureleed in de tweede seizoenshelft is Brama weer fit.

Troupée keert terug

Troupée speelde begin 2020 al op huurbasis voor FC Twente, maar dat werd door corona slechts een avontuur van twee maanden. Toch keert hij graag terug bij Twente: “Toen ik vorig jaar bij FC Twente kwam, voelde ik me direct op mijn gemak. Vorige week heb ik een gesprek gehad met Ron Jans en Jan Streuer en dat was direct heel positief. Ik heb er heel veel zin in om hier weer te gaan spelen, in een uitverkocht huis met al die supporters.” Troupée speelde 90 eredivisiewedstrijden namens FC Utrecht en ADO Den Haag.