<
>

België vreest Cristiano Ronaldo

Pro Shots

België krijgt het zondag in de achtste finale van het EK2020 tegen Portugal vermoedelijk niet gemakkelijk. Dat is althans de mening van international Yannick Carrasco. "Het is een lastig scenario dat we nu krijgen voorgeschoteld. Maar als we iets willen bereiken moeten we ook van 'grote' tegenstanders kunnen winnen."

Ook bij een zege is de weg naar de finale nog lastig. Mogelijk wacht dan Italië in de kwartfinale. "Het parcours is ingewikkeld", zegt Carrasco, die het afgelopen seizoen met Atlético Madrid kampioen van Spanje werd. "Op het vorige WK werden we derde en hadden we ook moeilijke tegenstanders. Dat hoort erbij en we gaan het niet uit de weg. We weten wat we kunnen."

"Portugal heeft een heel complete ploeg, zowel offensief als defensief", vervolgt Carrasco. "Het zal ongetwijfeld een mooie wedstrijd worden. We mogen Cristiano Ronaldo geen kans geven, zelfs geen halve kans. Hij kan altijd en overal scoren. Dat is zijn kracht. Maar er zijn meer spelers bij Portugal die een beslissende actie in huis hebben."

"Portugal is een echte toernooiploeg", voegt verdediger Toby Alderweireld er aan toe. "Cristiano Ronaldo is weer in de vorm van zijn leven. En onderschat ook niet de andere spelers, onder wie Bernardo Silva. Maar als we goed zijn, kunnen we ze verslaan. We hebben spelers die wereldtop zijn en het verschil kunnen maken. Hebben we veel de bal, dan kunnen we de tegenstander onder druk zetten. Maar zij kunnen uit het niets gevaar creëren."

Met vijf doelpunten is Cristiano Ronaldo voorlopig topschutter op het EK. Alderweireld: "Hij is een van de beste spelers ter wereld. Ik heb veel respect voor wat hij opnieuw presteert op dit EK."

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.