<
>

Assistent De Graaf voorlopig trainer NAC na vertrek Steijn

Pro Shots

Edwin de Graaf leidt na het vertrek van Maurice Steijn voorlopig de trainingen bij NAC Breda. De 41-jarige Hagenaar, oud-speler van NAC, was afgelopen seizoen assistent van Steijn in Breda.

De hoofdtrainer besloot vorige week vanwege bedreigingen op te stappen bij de voetbalclub uit de Keuken Kampioen Divisie. Het is al weken onrustig bij NAC, dat afgelopen seizoen promotie naar de Eredivisie misliep. In de finale van de play-offs verloor de ploeg van Steijn in Breda van N.E.C. (1-2). Rond dat duel waren er supportersrellen bij het stadion.

Commotie

Technisch directeur Ton Lokhoff stapte vorige week na een dienstverband van amper drie maanden op, omdat hij niet op één lijn zat met Steijn. De hoofdtrainer besloot enkele dagen later ook te vertrekken. Als gevolg van alle commotie hebben de drie grootaandeelhouders van NAC aangekondigd hun aandelen te gaan verkopen. De club gaat ondertussen eerst op zoek naar een nieuwe technisch directeur.

NAC begint vrijdag met De Graaf als interim-hoofdtrainer aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bij de eerste training is geen publiek toegestaan vanwege de coronamaatregelen. Een dag later zijn wel maximaal honderd fans welkom op het trainingscomplex in Zundert.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.