<
>

Leeuwin eerste aanwinst Verbeek bij Almere City

Pro Shots

Ramon Leeuwin keert terug naar Almere. De getogen Almeerder, die werd ontdekt bij FC Omniworld, komt transfervrij over van AZ en tekent een contract voor een seizoen bij Almere City.

"Almere is mijn stad en ik speel al langer met het idee om hier terug te keren", laat Leeuwin optekenen op de clubsite. "Almere City FC maakt een geweldige opmars en staat er goed op. Het lijkt mij geweldig om de stad trots te maken met een promotie naar de Eredivisie."

Leeuwin is de eerste aanwinst van Almere onder het bewind van nieuwe trainer Gertjan Verbeek. De 58-jarige coach tekende begin juni een contract voor twee seizoenen bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Surinaams elftal

Bij AZ kwam Leeuwin afgelopen seizoen in zeven duels in actie, waarin hij een keer geel en een keer rood ontving. De 33-jarige centrale verdediger speelde in Nederland tot nu toe 337 officiële wedstrijden, waarvan het overgrote deel in de Eredivisie. Leeuwin diende clubs als ADO Den Haag, SC Cambuur, FC Utrecht en AZ.

Ook maakte de mandekker afgelopen jaar zijn interlanddebuut voor het Surinaamse elftal. Leeuwin heeft inmiddels drie caps achter zijn naam.