<
>

'Ajax meldt zich officieel voor Feyenoorder Berghuis'

Pro Shots

Ajax heeft zich officieel gemeld om Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis over te nemen. Dat meldt De Telegraaf. Steven Berghuis die betrokken was bij totaal 32 doelpunten dit seizoen heeft een afkoopclausule vier miljoen. Naast Ajax heeft ook het Wolfsburg van Mark van Bommel interesse getoond.

Berghuis is op dit moment actief op het EK en is in voorbereiding op de achtste finale met Oranje.

Het huidige contract van Berghuis bij Feyenoord loopt medio 2022 af en bevat een gelimiteerde afkoopsom van 4 miljoen euro. Ook PSV en VfL Wolfsburg, de nieuwe club van trainer Mark van Bommel, zouden hem voor dat bedrag willen aantrekken.

Berghuis liet onlangs weten dat hij zich voorlopig met Oranje op het EK wil concentreren. Hij viel maandag in de laatste groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië (3-0) na de rust in. In de eerste twee pouleduels van het Nederlands elftal bleef hij reserve.

Berghuis speelt sinds het seizoen 2016-2017 voor Feyenoord. Eerder kwam hij uit voor FC Twente, VVV-Venlo, AZ en Watford. In het afgelopen seizoen maakte hij in de Eredivisie achttien doelpunten voor Feyenoord.

Berghuis zou bij Ajax moeten concurreren met Antony en David Neres, die bij een goed bod mag vertrekken. Arne Slot, de nieuwe trainer van Feyenoord, hoopt dat hij komend seizoen een beroep kan doen op de aanvaller. "Het is geen geheim dat ik hoop dat Steven blijft", zei hij vorige week. "Maar die keuze ligt niet alleen bij Feyenoord. Steven zal zijn eigen afwegingen maken. Ik heb nu geen enkele aanleiding om aan te nemen dat hij weggaat. Daar wil ik ook liever niet al te veel aan denken. Op dit moment ga ik ervan uit dat hij blijft."

Feyenoord trainde maandag voor het eerst dit seizoen. Nicolai Jørgensen was daar niet bij. De Deense spits heeft aangegeven dat hij de club uit Rotterdam wil verlaten.