<
>

Tobiasen en Reekers nieuwe assistenten Heerenveen

Pro Shots

Ole Tobiasen en Peter Reekers gaan komend seizoen hoofdtrainer Johnny Jansen assisteren bij sc Heerenveen. Tobiasen werd het afgelopen seizoen ontslagen bij Almere City, terwijl Reekers de afgelopen zeven jaar assistent-trainer was bij Heracles Almelo.

Tobiasen keert terug bij de club waar hij tussen 1995 en 1997 voor speelde. De Deen vertrok daarna naar Ajax en speelde verder ook voor AZ en FC Kopenhagen. In 2019 werd de 45-jarige Tobiasen aangetrokken door Almere City als hoofdtrainer. Afgelopen maart werd hij daar ontslagen.

“Van tevoren bepaal je met wat voor mensen, met wat voor trainers je wilt werken om het maximale uit de spelers en de groep te halen. Je zoekt verschillende karakters en kwaliteiten, die elkaar aanvullen en die als staf kunnen samenwerken en presteren. Zo zijn we uitgekomen bij Peter en Ole", zegt technisch manager Ferry de Haan.

Reekers tekent in Friesland een contract voor drie seizoenen, Tobiasen ligt vast tot medio 2023. Ze vervangen Hennie Spijkerman en Jeffrey Talan waar onlangs afscheid van werd genomen.