<
>

Crisis NAC compleet: grootaandeelhouders trekken zich terug

Drie aandeelhouders van NAC Breda zijn klaar met de crisis waarin de club verkeert en verkopen daarom hun aandelen. Het trio heeft dat laten weten middels een statement.

Zaterdag stapte trainer Maurice Steijn op omdat hij de situatie in Breda niet langer veilig genoeg vindt, na de vele bedreigingen aan zijn adres. Afgelopen woensdag vertrok ook al technisch directeur Ton Lokhoff, vanwege een vermeende onwerkbare situatie met Steijn en NAC-directeur Mattijs Manders. Een aantal supportersgeledingen eiste daarop het vertrek van Steijn en stelde een ultimatum. Zaterdag om 23:59 moest de trainer zijn ontslagen. Zoniet zouden er 'gepaste acties' volgen.

In het statement geven de aandeelhouders een verklaring voor het te koop zetten van hun aandelen:

"Zeer recentelijk hebben we te maken gekregen met acties van sommige individuen die alle normen van fatsoen hebben overschreden. Een club kan niet worden bestuurd via een supporters ultimatum, met als gevolg bedreigingen naar een trainer en meerdere clubbestuurders en hun familieleden. Voor ons drieën is hiermee een grens gepasseerd die wij niet accepteren. Ook de gelatenheid, waarmee sommige NAC geledingen dit schouwspel hebben gevolgd of zelfs geëntameerd, hebben wij als zeer stuitend ervaren.

Bij een club, waarbij dit soort exorbitante en kwalijke praktijken niet als volstrekt onacceptabel worden benoemd en het risico in zich dragen om te verworden tot norm, voelen wij ons niet meer thuis. Daarom hebben wij besloten om met onmiddellijke ingang al onze financiële betrokkenheid bij NAC Breda te beëindigen. Dit houdt onder meer in dat wij, de drie grootaandeelhouders, onze aandelen te koop zullen aanbieden. Over de manier waarop dit gebeurt zal nadere berichtgeving volgen."