<
>

Eriksen uit ziekenhuis ontslagen

Christian Eriksen Pro Shots

Voetballer Christian Eriksen is ontslagen uit het ziekenhuis in Kopenhagen. Dit heeft de voetbalbond van zijn land laten weten. De Deense middenvelder verbleef in het ziekenhuis, nadat hij zaterdag tijdens het duel met Finland een hartstilstand kreeg. Door snelle reanimatie werd zijn leven gered. Hij maakt het, naar omstandigheden, inmiddels weer goed na een succesvol verlopen operatie.

Op weg naar huis bracht de speler van de Italiaanse kampioen Inter eerst nog een bezoek aan het trainingskamp van Denemarken. "Het was geweldig de jongens na hun fantastische wedstrijd tegen België even te kunnen zien", zei Eriksen. "En alle reacties van zoveel mensen zijn een enorme steun voor mij. Relatief gaat het goed met mij. Ik neem rust nu, maar als we straks tegen Rusland spelen zit ik uiteraard als supporter voor de buis."

Na het incident met Eriksen speelden de Denen het duel met Finland nog wel uit. Ze verloren met 0-1. Donderdag volgde een nederlaag tegen België (1-2), in een emotioneel duel waarin veel aandacht uitging naar Eriksen. Bij een overwinning in het laatste groepsduel met Rusland hebben de Denen nog een kansje om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

De kans is klein dat Eriksen terug zal keren bij zijn club Inter. In de Serie A is het namelijk verboden om te spelen met een defibrillator. Donderdag maakte de Deense voetbalbond bekend dat er een ICD, een onderhuidse defibrillator die ingrijpt bij hartproblemen, geplaatst zal worden bij de middenvelder.

Lucio Mos, voorzitter van de Italiaanse Vereniging voor Sportcardiologie, zei tijdens een radio-uitzending van Radio Punto Nuovo dat het verboden is om met een ICD-kastje in de Serie A te spelen. "Er zijn dingen die zelfs aan de meest nauwkeurige controles kunnen ontsnappen, ook omdat onderzoeken periodiek plaatsvinden, dus een probleem van dit type kan ontstaan tussen de ene controle en de andere. De Italiaanse regelgeving is de strengste ter wereld en dit is dan ook de reden waarom het aantal plotselinge sterfgevallen tijdens fysieke activiteit een stuk lager is dan in andere landen. De protocollen zijn erg streng, dus het lijkt me uitgesloten dat we Eriksen terug gaan zien in de Italiaanse competitie.’’

Eriksen speelt sinds januari 2020 voor de ploeg waarmee hij afgelopen seizoen de Scudetto won en staat nog tot 2024 onder contract bij de club uit Milaan. In totaal speelde hij 60 wedstrijden voor Inter, waarin hij 8 keer tot scoren kwam. De 109-voudig international speelde eerder voor Tottenham Hotspur en Ajax.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.