<
>

United Vansen en ADO treffen elkaar weer in rechtbank

ANP Foto

ADO Den Haag en grootaandeelhouder United Vansen treffen elkaar maandag opnieuw voor de rechter. Deze keer heeft het Chinese sportmarketingbedrijf een kort geding aangespannen. United Vansen (UVS) verzet zich tegen het vonnis uit het kort geding van eind april.

"United Vansen is niet verschenen op het vorige kort geding, er was sprake van een verstekvonnis", zegt de advocate van UVS, die niet wil zeggen wat precies de inzet van het kort geding is. "De zaak wordt maandag opnieuw behandeld, waarbij UVS dan verweer voert."

Het vorige kort geding was aangespannen door ADO. De voorzieningenrechter bepaalde dat UVS een bedrag van 2 miljoen euro moest betalen aan de voetbalclub, die in financiële problemen verkeert. ADO besloot daarop beslag te laten leggen op de aandelen. Enkele weken na de gewonnen rechtszaak degradeerde ADO uit de Eredivisie.

Martin Jol
United Vansen is al geruime tijd bezig om ADO te verkopen. Begin deze maand meldden de Chinezen een akkoord te hebben bereikt met Martin Jol. De 65-jarige Hagenaar, icoon van de club, wil de aandelen overnemen. Het is echter nog niet zeker dat de gedegradeerde club ook daadwerkelijk in handen komt van Jol. Twee andere aandeelhouders, de Stichting Toekomst ADO Den Haag (STA) en vereniging HFC ADO Den Haag (HFC), moeten zich samen met herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger eerst buigen over de deal tussen United Vansen en Jol. Zij kunnen die afwijzen.

Jol is niet de enige die ADO wil kopen. De club meldde eind vorige maand in gesprek te zijn met miljonair Ad Nederlof. Hij heeft een geschat vermogen van 120 miljoen euro.

In dit artikel is informatie gebruikt van het ANP.