<
>

'Seun of God' maakt vanaf middenlijn mooiste KKD-doelpunt van het seizoen

Ralf Seuntjens is de maker van het ‘Doelpunt van het Jaar 2020-2021’ in de Keuken Kampioen Divisie. De spits scoorde op 19 december 2020 tijdens de wedstrijd De Graafschap – Jong FC Utrecht van zijn eigen helft en deze treffer is nu door een merendeel van de fans verkozen tot het ‘Doelpunt van het Jaar’ van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen 2020-2021.

Het was een spannende verkiezing met liefst acht kanshebbers op de eretitel. Uiteindelijk kreeg de treffer van Ralf Seuntjens meer stemmen dan de zeven andere genomineerde doelpunten en daarom ontving de spits vanmiddag de prijs uit handen van ESPN-verslaggever Maarten van Os. Ralf Seuntjens - die deze zomer de overstap maakt naar NAC Breda - was blij met de uitverkiezing en reageerde met trots: "Ik had het wel verwacht. Ik zag de doelpunten voorbij komen. Als ik eerlijk ben vond ik die van mij ook echt het mooiste."

Doelpunt van het Jaar-verkiezing

De maker van het ‘Doelpunt van het Jaar’ wordt ieder seizoen bepaald door de fans van de Keuken Kampioen Divisie. Via de officiële website van de competitie kunnen fans aan het eind van elk seizoen op hun favoriete goal stemmen. De verkiezing van het ‘Doelpunt van het Jaar’ is een initiatief van de Keuken Kampioen Divisie.

De eerste editie van deze uitverkiezing werd gehouden in het seizoen 2018-2019, toen Sven Blummel (destijds FC Den Bosch) de ereprijs won met zijn omhaal tegen FC Volendam. In het seizoen 2019-2020 werd er geen winnaar uitgeroepen in verband met het stilleggen van de competitie door de corona-uitbraak. En nu is Ralf Seuntjens met zijn gewonnen eretitel in het seizoen 2020-2021 de tweede speler ooit die deze prijs weet te winnen.